De Vraag

Theater ’t Mozaïek is er met een theater, culturele en educatieve evenementen en workshops voor de inwoners van Wijchen. Het is de ‘kleurrijke huiskamer’ van Wijchen voor beleving, ontmoeting en verbinding. Hoe kan ’t Mozaïek zo goed mogelijk starten met een jongerenteam om samen met hen vorm te geven aan het theater van de toekomst?

Proces begeleid door Pien

In samenwerking met de projectleider en een klein team van medewerkers en vrijwilligers zijn jongeren en verschillende belanghebbenden voor dit project geïnterviewd. Ook is met mensen gesproken van culturele organisaties met een bestaand jongerenteam. Het doel was om do en don’ts op te halen, draagvlak in de organisatie en het netwerk te creëren. Rabobank maakt een filmpje over dit traject >>

Resultaat

Enthousiasme bij ’t Mozaïek en jongerenorganisaties in de omgeving om samen een start te maken met een jongerenteam. Er is een jongerenvent gedaan en het jongerenteam is opgestart.

Opdachtgever: Rabobank Rijk van Nijmegen Rabo ClubSupport.

Review: Nancy van Nuland, theatercoördinator
“Samenwerken met Pien was voor ons een uitkomst, omdat wij nog niet eerder op zo’n gestructureerde wijze een project hebben georganiseerd. Het raamwerk dat wij gebruikten kunnen we nu ook toepassen op nieuwe projecten. Daarbij is Pien een zeer warme, prettige persoon bij wie iedereen zich fijn voelde, dat is een kunst op zich.”