De effectiviteit van een team of een persoon verbeteren 

De DISC analyse is een objectieve methode om inzicht te krijgen in je voorkeursgedrag en hoe je communiceert met anderen. Aan de hand van een vragenlijst wordt een rapport gemaakt. Daarin staat een uitgebreide beschrijving van je communicatiestijl. Met deze analyse kun je je effectiviteit verbeteren als persoon of de effectiviteit van een team. De DISC kan onderdeel zijn van teamcoaching of individuele coaching.

Verschillende persoonlijkheidsstijlen

De analyse van je voorkeursgedrag geeft bewustzijn over je kwaliteiten en je valkuilen. Ook is het een startpunt voor de ontwikkeling van een andere en effectievere vorm van gedrag en communicatie. Verder bevordert DISC open communicatie en versterkt het relaties. Bovendien vergroot het de effectiviteit van een team of een persoon. De letters DISC staan voor 4 verschillende persoonlijkheidsstijlen.

Een DISC analyse geeft zicht op hoe je je verhoudt tot deze vier stijlen. Welke past het meeste en welke het minste bij je? Zo krijg je meer begrip van je eigen stijl en die van anderen. Het helpt je om beter te communiceren. Je kunt makkelijker conflicten voorkomen of verminderen. En de verschillen in anderen waarderen, vertrouwen te winnen en anderen anders te benaderen. Er wordt ook beter naar je geluisterd.

effectiviteit-team en persoon

Effectiviteit in een team verbeteren met DISC

DISC is een zeer bruikbaar middel om de communicatie in teams te onderzoeken en te verbeteren. Hiervoor is het teamwiel ontwikkeld, dat een beeld geeft van de teamsamenstelling aan de hand van de voorkeursstijlen van de teamleden. Zo worden de verschillende dynamieken, kwaliteiten en valkuilen in teams helder en bespreekbaar.

Er ontstaat een helder beeld van de verschillende kwaliteiten in een team en hoe die zich tot elkaar verhouden. Met deze kennis kun je in het team het gesprek aangaan over hoe je elkaar kunt versterken en aanvullen. En zo bijdrage aan een beter teamresultaat.

effectiviteit team en persoon

DISC Analyse, waar staan de letters voor?


Daadkrachtig, Direct

Zegt iets over hoe je omgaat en reageert op problemen en uitdagingen.

Je bent taakgericht en onderneemt snel actie.

 

Interactief, Inspirerend

Anderen bewegen en overhalen tot jouw standpunt, gaat je makkelijk af.

En je bent mensgericht en onderneemt snel actie.

 

Stabiel, Sociaal

Geeft aan hoe je omgaat met en reageert op veranderingen in jouw omgeving. 

Je benadering is rustig en mensgericht.

 

Conformerend, Consciëntieus

Zegt iets over hoe je reageert op en omgaat met details, gestelde regels en procedures. 

Een taakgerichte en rustige benadering past bij jou.

Wil je weten wat DISC voor jou of je team kan betekenen?

We vertellen je graag alle ins en outs. Om te beginnen kunnen we jouw persoonlijke DISC-analyse maken, die we dan individueel met je doornemen. Zo zit je er meteen midden in.
Ook verzorgen we op aanvraag korte kennismakingsworkshops over het toepassen van DISC. Misschien iets om met je team te doen?

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek